menu

Grillede babyblæksprutter med pandebrød

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

  • 3-4 babyblæksprutter pr. person (købes frosne hos fiskemand/supermarked)
  • 2 dl god olivenolie
  • 1 økologisk citron
  • Friske krydderurter
  • Hvidløg
  • Salt og peber
  • 400 gram pizza-/bolledej (fx. Gorms, som kan fås på frost i Brugsen/Kvickly/Irma)

Opskrift

Skyl citronen, og skær halvdelen i tern og resten i både (behold skallen på). Skyl blæksprutterne, og lad dem marinere i olien sammen med hakket hvidløg, groft salt, peber, krydderurter og citrontern. Sæt blæksprutterne på spyd.

Hæld olieblandingen i en gryde, og kog det op (det bliver en lækker dip til både det friskbagte brød og de små sprøde blæksprutter).

Bank den forlavede dej til to fladbrød, som steges cirka 5 minutter på hver side i olie med rigeligt salt og lidt krydderuter på en stegepande direkte på grillen.

Blækspruttespyddene grilles i 5-6 minutter og vendes ofte, så de ikke brænder fast på risten.

Servér dem på spyd med en skål med lidt af citron/hvidløgsolien, en enkelt citronbåd og det friskbagte brød til.