Grillede babyblæksprutter med pandebrød
Grillede babyblæksprutter med pandebrød
Udskriv opskriftIngredienser
- 3-4 babyblæksprutter pr. person (købes frosne hos fiskemand/supermarked)
- 2 dl god olivenolie
- 1 økologisk citron
- Friske krydderurter
- Hvidløg
- Salt og peber
- 400 gram pizza-/bolledej (fx. Gorms, som kan fås på frost i Brugsen/Kvickly/Irma)
Opskrift
Skyl citronen, og skær halvdelen i tern og resten i både (behold skallen på). Skyl blæksprutterne, og lad dem marinere i olien sammen med hakket hvidløg, groft salt, peber, krydderurter og citrontern. Sæt blæksprutterne på spyd.
Hæld olieblandingen i en gryde, og kog det op (det bliver en lækker dip til både det friskbagte brød og de små sprøde blæksprutter).
Bank den forlavede dej til to fladbrød, som steges cirka 5 minutter på hver side i olie med rigeligt salt og lidt krydderuter på en stegepande direkte på grillen.
Blækspruttespyddene grilles i 5-6 minutter og vendes ofte, så de ikke brænder fast på risten.
Servér dem på spyd med en skål med lidt af citron/hvidløgsolien, en enkelt citronbåd og det friskbagte brød til.