menu

Grillet spidskålssalat med yoghurtmyntedressing

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

Til spidskålene

  • 2 hele, grønne spidskål
  • Olie til pensling
  • Salt og peber

Til dressingen

  • 3 dl drænet yoghurt
  • Saften fra en halv citron
  • En håndfuld frisk mynte
  • Salt og peber

Opskrift

Fjern de yderste blade på spidskålen, og flæk dem på langs i fire dele, så stilken stadig holder sammen på bladene. De pensles med lidt olie (evt. samme blanding med lidt salt/peber/hvidløg) og grilles i i cirka 5 minutter på hver af de to skårne sider, indtil de har fået en god grillfarve.

Dræn yoghurten i en times tid, inden du skal bruge den, og hak den friske mynte fint. Bland det og resten af ingredienser sammen i yoghurten, og hæld det ud over den tilberedte spidskål ved servering. For ekstra knas og sommersmag kan du grille et par asparges sammen med spidskålene – de går ligeledes godt til den friske dressing.