menu

Gaspacho af grillede grøntsager & hummer

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

Hummere

  • 2 stk. levende hummere á 600 g (du kan også bruge jomfruhummere)
  • 1 bdt frisk rosmarin

 

Suppe

  • 2 skiver afskorpet godt surdejsbrød, skåret i mindre stykker
  • 750 g modne San Marzano-tomater på stilk
  • 1 stor agurk, skrællet
  • 1-2 (efter temperament) grønne jalapenos, befriet for stilk og kerner
  • 3 røde pebere, befriet for stilk og kerner
  • 1 lille hvidløg
  • 1 dl god olivenolie
  • 3 spsk. Sherry vinaigre
  • 0,5 økologisk citron, den gule skræl og saften
  • Mineralvand til at spæde med

 

Grønt

  • 3-4 tomater, gerne forskellige farver
  • 1 rød peberfrugt, befriet for stilk og kerner og skåret i fine tern
  • 1 gul peberfrugt, befriet for stilk og kerner
  • ½ agurk, skrællet, flækket og befriet for kernerne
  • 2-3 skiver godt surdejsbrød plukket i mindre stykker og stegt sprøde i olivenolie ved moderat varme
  • Frisk basilikum, ca. en håndfuld snittet fint i sidste øjeblik
  • Olivenolie

Opskrift

Hummer

Dræb hummerne så hurtigt og skånsomt som muligt ved at stikke en kniv i “krydset” i nakken på dyrene. Bryd skallen på kløerne med bagsiden af en kniv eller ved hjælp af en tung kasserolle.

Fór din grillkasse med rosmarin, og placér hummerne herpå, dryp lidt olivenolie henover, hvorefter kassen lukkes, og hummeren grilles på rotisseriet 12-15 minutter. Med Everdures HUB ll kan du ved et tryk på en knap justere højden på den medfølgende rotisserie, så hummeren får lige præcis den varme, den skal have.

 

Gaspacho

Pak det hele hvidløg ind i staniol og bag det på grillen ved indirekte varme i ca. 40 minutter.  Skær surdejsbrødet i mindre stykker, og blød det op i vand. Vend alle grøntsagerne, undtagen agurken, samt den gule skal af citronen med olivenolie, og grill dem kort for fuld skrue. Når grøntsagerne har fået farve, tages de af grillen. Fjern stilk og stængler på tomaterne, og blend dem med peberfrugterne, den skrællede agurk og olivenolien. Skær bunden af det bagte hvidløg, og pres det møre “kød” ud. Smag til med det og med sherry vineddike, citronsaft samt salt og peber. Si suppen, og stil den på køl, til den skal serveres.

 

Grønt

Flå tomaterne, fjern kernerne (brug gerne dem og saften i suppen) og skær peberfrugterne i fine, tynde strimler. Skær den halve skrællede agurk i både. Vend alle de rå grøntsager med fintsnittet basilikum, olivenolie, citronsaft samt salt og friskkværnet peber

 

Anretning

Fordel suppen i fire dybe tallerkener sammen med de marinerede grøntsager. Bræk hummeren ud af skallen og skær kødet i mindre stykker. Dryp med olivenolie, drys med salt og peber og anret stykkerne på grøntsagerne. Pluk de friske krydderurter over anretningen.