menu

Grillkylling deluxe med nye danske kartofler

Grillkylling recipes 2

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

  • 1 økologisk frilandskylling
  • 3 økologiske citroner
  • Friske krydderurter
  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Salt og peber
  • 800 g. nye, danske kartofler

Opskrift

Dub kyllingen tør, og fyld den med krydderurter og citrontern. Sæt den på rotisserien, og fastgør den med de medfølgende kroge. Grill den i cirka 60 minutter – De første 45 minutter på cirka 200 grader og det sidste kvarter på 250 grader. De sidste 15 minutter pensles kyllingen løbende med en blanding af olie, hvidløg, salt/peber og friske krydderurter. Her er det godt at sætte en grillbakke under kyllingen for at ungå flammer og unødvendig rengøring af grillen efterfølgende. Med Furnace-gasgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal kan du tilkøbe en fuldautomatisk rotisserie, der sikrer en lige fordeling af varmen, så du får sprødt skind på hele kyllingen.

Forkog kartoflerne i saltet vand i 10-15 minutter (til de er næsten færdige), og skær dem herefter i mundrette bidder. Placér dem i en grillbakke og overhæld med olie, salt, peber og krydderurter. Giv dem herefter 10 minutter på grillen for fuld varme, så de bliver stegt sprøde. Husk at rode rundt i den løbende.

Skær kyllingen ud i de ønskede stykker, og servér med de sprøde kartofler og frisk urtedressing.