Grillkylling deluxe med nye danske kartofler
Grillkylling deluxe med nye danske kartofler
Udskriv opskriftIngredienser
- 1 økologisk frilandskylling
- 3 økologiske citroner
- Friske krydderurter
- Olivenolie
- Hvidløg
- Salt og peber
- 800 g. nye, danske kartofler
Opskrift
Dub kyllingen tør, og fyld den med krydderurter og citrontern. Sæt den på rotisserien, og fastgør den med de medfølgende kroge. Grill den i cirka 60 minutter – De første 45 minutter på cirka 200 grader og det sidste kvarter på 250 grader. De sidste 15 minutter pensles kyllingen løbende med en blanding af olie, hvidløg, salt/peber og friske krydderurter. Her er det godt at sætte en grillbakke under kyllingen for at ungå flammer og unødvendig rengøring af grillen efterfølgende. Med Furnace-gasgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal kan du tilkøbe en fuldautomatisk rotisserie, der sikrer en lige fordeling af varmen, så du får sprødt skind på hele kyllingen.
Forkog kartoflerne i saltet vand i 10-15 minutter (til de er næsten færdige), og skær dem herefter i mundrette bidder. Placér dem i en grillbakke og overhæld med olie, salt, peber og krydderurter. Giv dem herefter 10 minutter på grillen for fuld varme, så de bliver stegt sprøde. Husk at rode rundt i den løbende.
Skær kyllingen ud i de ønskede stykker, og servér med de sprøde kartofler og frisk urtedressing.