menu

Grillede rødrejer i krydret tomatmarinade

Roedrejer recipes

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

Rejer

  • 8-12 store rødrejer (fås hos din lokale fiskehandler)

 

Marinade

  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. sukker
  • 1 fed revet hvidløg
  • Saften af en halv appelsin
  • Lidt revet citronskal
  • Salt og peber

 

Garniture

  • 1 hel grillet citron

Opskrift

Kommer dine rejer fra frost, så sørg for at optø dem helt, inden du tilbereder dem.

Start med at lave din marinade. Riv hvidløg og citronskal fint, og bland ellers alle ingredienserne sammen i en skål, og rør rundt. Brug en skarp kniv, og flæk de optøede rejer åbne langs ryggen ved at skære et lille snit. Læg rejerne i marinaden, og vend dem godt rundt, så marinaden bliver godt fordelt, og smagen trænger ind i rejerne. Lad dem ligge i marinaden i minimum 30 minutter (men gerne et par timer på køl), før de kommer på grillen.

Grill rejerne i 2 minutter på hver side ved høj, direkte varme. Med kulgrillen 4K fra Everdure by Heston Blumenthal kan du ved hjælp af det præcise airflow-system sikre dig en perfekt temperatur. Rejerne må gerne få lidt brændt farve. Skær en citron midt over, og grill den med indersiden ned ad. Servér rejerne på et fad sammen med den grillede citron.