menu

Sommersalat af grillede grøntsager, havreris og halloumi i citrus- og soyadressing m. dukkah

Sommersalat recipes

Intermediate

4 servings

Ingredients

Salaten

  • 2 dl kogt havreris
  • 1 hjertesalat
  • 1 rød peberfrugt
  • En håndfuld asparges
  • En håndfuld broccolini
  • 1 halloumi-ost

 

Dukkah

  • En stor håndfuld blandede nødder og kerner (mandler, hasselnødder, pistacienødder, græskarkerner og/eller solsikkekerner – alt kan bruges)
  • 1 tsk, hele korianderfrø
  • 1 tsk. hele spidskommenfrø
  • 1 tsk. hele fennikelfrø
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. sumak krydderi
  • Salt og peber

 

Dressing

  • 1 dl Soya
  • 1/2 dl friskpresset citronsaft
  • 1/2 dl friskpresset appelsinsaft
  • Lidt salt og peber

Recipe

Salaten
Kog havrerisene som anvist på pakken, og afkøl dem. Skyl alle grøntsagerne, og pluk nogle flotte blade af salaten, som skal bruges til anretning. Skær peberfrugten ud i store stykker, og knæk bunden af dine asparges og broccolini. Læg grøntsagerne op i en skål, og hæld lidt olivenolie, salt og peber ud over.

Skær halloumi-ost i nogle tykke skiver på ca. 0,5-1 cm tykkelse, og pensl dem med olivenolie.

Grill grøntsagerne midt på grillen, så de får høj varme. De skal gerne grilles i nogle minutter på hver side, til de får skorpe og gerne bliver en smule brændte. Grill også halloumi-osten på samme måde.

 

Dukkah
Hæld alle ingredienserne op i en pande, og rist dem ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør ofte rundt, så det ikke brænder på. Det skal gerne begynde at dufte og tage en lille smule farve, så krydderierne får lov til at riste igennem og udvikle masser af duft og smag. Afkøl det, og blend det i en mini-hakker, til du har et groft pulver.

Find et stort fad, og anret salaten med nogle store blade af hjertesalat i bunden. Læg dine kogte havreris henover, og anret dine grillede grøntsager og halloumi-ost ovenpå lidt hist og her. Hæld din citrus- og soyadressing over, og servér salaten med lidt dukkah henover.