JON DANIEL EDLUND
“Grillen fungerer perfekt som det udendørs samlingspunkt”
Bage- og madentusiasten Jon Daniel Edlund elsker sommer næsten lige så højt, som han elsker mad. Han elsker at rykke madlavning og måltider udenfor og så fokuserer han i høj grad på råvarerne.
Jon bor i en lejlighed uden have, men han elsker faktisk at være udenfor, når sommeren rammer.
”Det er for mig en kæmpe følelse af frihed, at jeg om sommeren kan være så meget udenfor. Jeg elsker at være ude, hvor der er andre mennesker. For man kan også mærke det på alle andre – at sommeren er her. Mennesker i sommertøj, som går rundt og skåler med vennerne på gaden – det smitter sindssygt meget. Og noget af det, jeg elsker allermest, er virkelig at se andre mennesker hygge sig! Og det er typisk, når jeg ser en gruppe mennesker, der samles og bader eller griller et sted. Den stemning smitter helt enormt, og man bliver glad og misundelig på samme tid! Dét er bare sommer lige dér.”
1. Kast dig over fiskene
Måske er det ofte de helt traditionelle steaks, hakkebøffer, pølser og andet kød, du tænker på, når der skal planlægges grillmiddage. Men der findes mange andre muligheder, og Jon vil gerne slå et slag for fisk på grillen. Grillens varme giver så meget, at der ikke skal meget til for at fremhæve fiskens naturlige, friske smag. Samtidig er fisk jo rigtig sundt, uden det smager sådan.
2. Vælg friske og velsmagende råvarer
Når du griller, så får du meget forærende ved den høje varme og autentiske tilberedningsmetode. Derfor kan du også nå langt og skabe et lækkert måltid med nogle få velvalgte og friske råvarer, der bevarer meget af sin smag på grillen og let kan lade dig få smagen af sommer til din grillmiddag.
3. Husk at være nysgerrig
”Jeg oplever ofte ting gennem mad og smage, for siden jeg var helt lille, har jeg altid været meget madbegejstret. Jeg har en indbygget radar for mad, så inspirationen kommer altid intuitivt til mig, når jeg enten scroller igennem sociale medier, færdes ude i byen eller rejser. Vi bor i en verden, hvor der er så meget, der skal opdages og smages på, så min nysgerrighed for mad guider mig meget,” siger Jon og opfordrer os alle til at bevare vores nysgerrighed og smage på verden.
Og grillen er i særdeleshed ensbetydende med sommer for Jon.
”At grille er noget af det bedste ved sommeren. For mig er køkkenet altid det hyggeligste sted at samles, når jeg har gæster, og grillen fungerer perfekt som det udendørs samlingspunkt, hvor der dufter helt fantastisk. Og efter maden, når det er blevet lidt mørkere og køligere, hvor man rykker tættere på grillen for at varme sig. Det er bedste ved at være hjemme i Danmarks om sommeren,” siger Jon Daniel Edlund, der herunder giver dig tre råd til at få smagen af sommer frem til dine egne grillmiddage i haven sammen med familien og vennerne.
Få tre af Jons lækre opskrifter
Sommersalat af grillede grøntsager, havreris og halloumi i citrus- og soyadressing m. dukkah
Jon Daniel Edlund har benyttet følgende udstyr