menu

Indbagt laks

Alaska salmon bake

Advanced

4 portioner

Ingredienser

Fyld

  • 1 spsk. vindruekerneolie
  • 60 g bananskalotteløg, pillet og hakket
  • 1 tsk hvidløgspuré
  • 30 g kastanjesvampe, skåret i tern
  • 30 g usaltet smør
  • 200 g babyspinat
  • 4 g estragon
  • Salt og friskkværnet sort peber

Urtepandekager (4-6 stk.)

  • 25 g babyspinat (blancheret og drænet vægt)
  • 3 g estragon
  • 4 g persille
  • 2 æg
  • 75 g hvedemel
  • 100 g sødmælk
  • Knivspids salt
  • Olivenolie

Færdiggørelse

  • 2 x 250 g butterdej i ark
  • Urtepandekager
  • Fyld
  • 500 g laksefilet, uden skind og ben
  • 1 æg, let pisket

Opskrift

Fyld
Opvarm vindruekerneolie i en gryde over medium varm. Tilsæt skalotteløg og brun dem, til de er bløde. Tilsæt hvidløg og svampe og brun i yderligere to minutter. Tag gryden af varmen, og sæt den til siden for at afkøle. Smelt smør i en anden gryde og tilsæt spinatbladene. Rør kontinuerligt, indtil det er tilberedt. Kom spinaten i en sigte, og lad den køle. Når spinaten er køle af, presses så meget væske ud af spinatbladene som muligt. Dette gøres ved at presse bagsiden af en ske hård imod spinaten. Tør derefter med køkkenrulle. Tilsæt spinat til svampeblandingen, og rør grundigt. Hak estragon fint, og tilsæt til svampeblandingen. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Tildæk og sæt til siden indtil, det skal bruges.

Urtepandekager
Blancher spinaten i kogende vand i 30 sekunder. Tag det af varmen og afkøl i et isbad. Når det er afkølet, drænes og presses overskydende væske ud, tør derefter med køkkenrulle. Hak spinaten groft, og kom spinat samt de resterende pandekageingredienser i en blender. Blend på høj hastighed, indtil blandingen er jævn og glat. Pres dejen gennem en sigte og sæt den til siden. Kom lidt olivenolie på en pande med sliplet-overflade, og lav pandekagerne enkeltvis over lav-moderat varme. Sæt til siden indtil, de skal bruges.

Færdiggørelse
Rul butterdejen ud på bagepapir. Placer to pandekager oven på butterdejen, og fordel halvdelen af svampeblandingen oven på pandekagerne. Læg laksefileten ovenpå og dæk med den resterende svampeblanding. Toppes med to eller flere pandekager. Sørg for at pandekagerne dækker godt. Pensl den synlige del af det nederste lag af butterdej med æg, og dæk laksen med det andet butterdejsark. Brug en gaffel til at lukke kanterne. Sæt på køl indtil, det skal bruges.

Tilberedning
Forvarm din Furnace-grill til 210 °, udstyret med pizzastenen. Læg laksen (på bagepapiret) på pizzastenen, og grill den i 30 minutter. Sørg for at temperaturen på 210 °C fastholdes. Laksen skal have en kernetemperatur på 50 °. Lad laksen hvile i 10 minutter efter tilberedning.