menu

Pulled beef sandwich

BBQ pulled beef sandwich

Intermediate

Ingredienser

BBQ-sauce

  • 15 g Jordnødde- eller vindruekerneolie
  • 3 fed hvidløg, pillet og finhakket
  • 1 bananskalotteløg, pillet og finhakket
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. røget paprika
  • 210 g tomatpuré
  • 100 g æblecidereddike
  • 120 g rørsukker
  • 1 spsk. Worcestershire sauce
  • 1 spsk. lys sirup
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber

Short Ribs

  • 4x short ribs, cirka 1,5 kg
  • 2 gulerødder, skrællet og hakket
  • 1 Porre, hakket
  • 2 bananskalotteløg, pillet og hakket
  • 2 blegselleri, hakket
  • 1000 g oksefond
  • 16 g tørrede ancho chili
  • 2 fed hvidløg, pillet og presset
  • 1 tsk. Worcestershire sauce
  • 1 tsk. paprika
  • 6 hvide peberkorn
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 10 g salt
  • BBQ-sauce
  • Brioche burgerboller

Opskrift

BBQ-sauce
Varm olien i en gryde over medium varme. Tilsæt hvidløg og skalotteløg og svits indtil, det er blødt (ca. 7 minutter). Tilsæt de tørre krydderier, og fortsæt med at tilberede i 2 minutter under omrøring for at inkorporere dem. Tilsæt resten af ingredienserne og tilbered i 20 minutter. Hæld grydens indhold i en blender og blend i ca. 30 sekunder indtil, den er glat og jævn. Sigt blandingen gennem en fin sil, og lad den køle af. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet indtil, det skal bruges.

Short Ribs
Kom lidt olie i bunden af en trykkoger. Når olien er varm, tilsættes short ribs. Når kødet er brunet på alle sider, tages det op af gryden, og sættes til siden. Tilsæt lidt mere olie, tilsæt derefter grøntsagerne og tilbered indtil, de er bløde og karamelliserede. Tilsæt lidt fond. Tilsæt chili, hvidløg, Worcestershire sauce, krydderier, sennepspulver og salt til gryden. Kom short ribs tilbage i gryden. Læg låget på, og indstil til maks. tryk. Tilbered i 90 minutter. Efter 90 minutter stoppes tilberedningen. Lad gryden køle af, inden låget åbnes. Lad dine short ribs køle af i væsken i gryden. Smør BBQ-sauce på 4 stykker film og læg dine short ribs i midten. Smør BBQ-sauce på kødet, pak dem godt ind, og læg dem i køleskabet i min. 12 timer og maks. 48 timer. Kort før servering pakkes kødet ud, og grilles på en varm grill i 4-5 minutter. Smør BBQ-sauce på.
Serveres sammen med Brioche burgerboller og tilbehør efter smag.