menu

Bok choy med varm miso og ingefærdressing

Baby bok choy warm miso ginger dressing

Beginner

6 portioner

Ingredienser

Panko- og sesamknas

  • 300 g vindruekerneolie
  • 15 g panko rasp
  • 15g sesamfrø
  • 1 tsk rødt misopulver

Miso og ingefærdressing

  • 60 g light miso paste
  • 20 g soja sauce
  • 20 g limesaft
  • 20 g frisk ingefær, skrællet og hakket
  • 20 g ekstra jomfru olivenolie

Bok choy

  • 20 g fint salt
  • 6 bok choy, halverede

Opskrift

Panko- og sesamknas

Forvarm ovnen til 180 °C. Opvarm vindruekerneolien til 200 °C i en gryde og steg panko raspen til den er gylden. Tag den af varmen, og dræn olien med hjælp fra køkkenrulle. I mellemtiden fordeles sesamfrøene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bages i ovnen indtil, de er gyldenbrune. Bland panko, sesamfrø og misopulver sammen i en skål.

Miso- og ingefærdressing

Hæld 40 g vand i en skål og tilsæt ingredienserne. Pisk grundigt og sæt til siden.

Tilberedning af bok choy

Blancher bok choy i ca. 1-2 minutter i 2 liter kogende vand tilsat salt. Efter blancheringen kommes de i en skål med isvand. Dup tør og sæt til siden.

Forvarm grillen og grill bok choy, indtil den har taget godt med farve. Tag dem af grillen og tilsæt en anelse miso- og ingefærdressing. Pynt med panko- og sesamknas.