menu

Chicken tikka wraps

Chicken tikka wrap

Beginner

Ingredienser

Saltlage

  • 2 kg vand
  • 160 g salt
  • 8 kyllingelår, uden skind
  • 6 hvidløg
  • 150 g olivenolie
  • 200 frisk ingefær
  • 15 g salt

Yoghurtmarinade

  • 100 g korianderfrø
  • 65 g grønne kardemommekapsler
  • 35 g sorte kardemommekapsler
  • 100 g kanelstænger
  • 75 g sorte peberkorn
  • 25 g nellike
  • 125 g spidskommen
  • 20 g muskatblomme
  • 5 tørrede laurbærblade
  • 25 g Ghee
  • 25 g kikærtemel
  • 50 g olivenolie
  • XX g chilipulver
  • 450 g græsk yoghurt
  • 1/2 tsk. bukkehornblade

Salsa

  • 460 g tomater
  • 80 g rødløg, pillet og finhakket
  • 5 g chili, finhakket
  • 70 g extra ekstra jomfru olivenolie
  • 3 g salt
  • 5 g kørvel
  • 10 g persille

Tzatziki

  • 1 agurk, skrællet og revet
  • 2 g salt
  • 150 g græsk yoghurt
  • 10 g mynteblade

Opskrift

Saltlage

Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Tilsæt kyllingelår. Tildæk, og sæt i køleskabet i 6 timer.
Tag skålen ud af køleskabet, og læg kyllingen i koldt vand i XX timer. Skift vandet hver 20. minut. Hæld vandet ud, og dup forsigtigt kyllingen tør..

Forvarm ovnen til 180 °C. Skær toppen af 3 hvidløg, drys lidt olivenolie over og pak dem individuelt ind i alu-folie. Sæt dem i ovnen i 30-35 minutter, indtil de er bløde. Lad dem køle helt af. I mellemtiden pilles de resterende tre hvidløg. Pak de bagte hvidløg ud, og pres dem til de vejer ca. 50 g. Brug en foodprocessor el.lign. og blend de 50 g hvidløg, de friske hvidløg, olivenolie, ingefær og salt. Smør blandingen på kyllingelårene, tildæk dem, og sæt dem i køleskabet i 5 timer.

Marinade

Mens kyllingen er i køleskabet, forberedes Garam Masala krydderiblandingen. Forvarm ovnen til 130 °C. Bland krydderierne (med undtagelse af chilipulver) med laurbærbladene. Drys blandingen ud over en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt det i ovnen i 90 minutter. Smelt Ghee i en lille gryde over medium varme. Når det begynder at simre, tilsættes kikærtemel. Pisk til det er helt inkorporeret. En lille pande opvarmes over medium varme. Tilsæt olie og chilipulver. Steg i 2-3 minutter. Hæld yoghurt, chili-olieblandingen samt bukkehornbladene i en stor skål. Tilsæt 10 g af din Garam Masala krydderiblanding samt kikærteblandingen. Rør godt sammen. Når kyllingen har ligget i køleskabet i 5 timer, tages den ud, og den overskydende rub børstes af. Kyllingelårene kommes i yoghurtmarinaden, dækkes til, og sættes i køleskabet i 10 minutter.

Salsa

Skør tomaterne i fire både, og læg dem i et ildfast fad. Tilbered dem i en 60 °C forvarmet ovn i 4 timer. Skær derefter tomaterne i små tern, og kom dem i en skål. Tilsæt rødløg, chili og olivenolie, og bland ingredienserne sammen. Tilsæt salt, finthakket kørvel og persille. Bland godt. Blandingen opbevares i en lufttæt beholder indtil, det skal bruges.

Tzatziki

Bland agurk med salt i en skål, og lad den stå i en time. Herefter presses det meste af væsken ud af agurken. Bland agurk med yoghurt, og tilsæt mynte. Krydr med friskkværnet peber.

Afslutning

Forvarm grillen. Når den er varm, tages kyllingen op af marinaden. Grill på alle sider indtil, kyllingelårene er færdige. Læg et fladbrød på grillen i et par minutter. Smør tzatziki på brødet, kom kyllingekød og salsa ovenpå.