En papillote med torsk, citron og dukkah
En papillote med torsk, citron og dukkah
Print recipeIngredients
Fiskepakker
- 400 g lange-fisk (torsk eller anden hvid fisk kan også bruges)
- 1/2 citron
- Lidt olivenolie
- Salt og peber
Dukkah
- En stor håndfuld blandede nødder og kerner (mandler, hasselnødder, pistacienødder, græskarkerner og/eller solsikkekerner – alt kan bruges)
- 1 tsk. hele korianderfrø
- 1 tsk. hele spidskommenfrø
- 1 tsk. hele fennikelfrø
- 1 tsk. chili
- 1 tsk. sumak-krydderi
- Salt og peber
Recipe
Fiskepakkerne
Skær fisken ud i fire stykker, og placér dem enkeltvis på et stort stykke folie, så du laver én pakke pr. person. Hæld olivenolie, salt og peber henover fisken, og placér nogle tynde skiver citron ovenpå. Pak den grundigt ind i folien, og læg dem klar til at komme på grillen.
Læg pakkerne direkte på grillen – gerne ude i siden, så de ikke får alt for meget direkte varme. Grill dem i 3-4 minutter, til fisken lige akkurat er tilberedt. Åbn pakkerne lige inden servering, og drys med dukkah og friskpresset citronsaft.
Dukkah
Hæld alle ingredienserne op i en pande, og rist dem ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør ofte rundt, så det ikke brænder på. Det skal gerne begynde at dufte og tage en lille smule farve, så krydderierne får lov til at riste igennem og udvikle masser af duft og smag. Afkøl det, og blend det i en mini-hakker, til du har et groft pulver.
Åbn pakkerne lige inden servering, og drys med den frisklavede dukkah og friskpresset citronsaft.