menu

Honningglaseret lammekølle

Honey red wine vinegar rotisserie lamb

Intermediate

8 portioner

Ingredienser

Marinade

  • 1 stjerneanis
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 20 g persille
  • 2 tsk estragon
  • 2 fed hvidløg, pillet
  • 1 tsk fennikelpollen
  • 50 g olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 udbenet lammekølle
  • 50 g honning

Grøntsager

  • 2 bundter frisk fennikel
  • 12 lille gulerødder
  • 100 g usaltet smør

Opskrift

Rist stjerneanis og fennikelfrø i en varm, tør pande, indtil velduftende. Tag det væk fra varmen, og lad det afkøle lidt. Mal blandingen med en morterstøder og morter eller krydderikværn. Blend persille, estragon, hvidløg, blandingen af stjerneanis og fennikel samt fennikelpollen. Blend ved lav hastighed og tilsæt langsomt olie. Blend til blandingen er blød og glat. Krydr med salt.

Læg lammekøllen på et skærebræt, og åbn det, så det er fladt mod brættet. Gnid marinade på alle sider af kødet. Kom det i en lukket beholder, og sæt det i køleskabet i 24 timer.

Tag kødet ud af køleskabet, og rul det sammen. Brug kødsnor til at fastholde det. Monter på grillspyd og fastgør med Cliplock Forks™.

Fyld trækul i bakken på HUB-grillen – følg evt. instruktionerne i brugsanvisningen, og tryk på knappen for elektronisk tænding. Monter spyddet i højeste indstilling, og tryk også på rotisseriknappen forrest på grillen.

Fyld trækul på efter behov gennem hele tilberedningstiden (3-4 timer). Smør kødet med honning under tilberedningen. Benyt et stegetermometer. Kødet skal have en kernetemperatur på 56 °C. Det kan være en fordel at fordele/flytte på trækullet under tilberedningen.

Når den ønskede temperatur er nået, tages kødet ad rotisseriet, og pakkes ind i alu-folie. Lad det hvile på en rist i 30 minutter. Mens det hviler, færdigtilberedes kødet og opnår en kernetemperatur på ca. 60 °C.

I mellemtiden skæres fennikel (ca. 1 cm tyk), og gulerødderne halveres.

Gem fennikel til senere, hvor det skal grilles. Kom gulerødder og smør i en gryde og opvarm under medium varme under lukket låg. Gulerødderne skal tilberedes til de er al dente. Mens lammekødet hviler, grilles fennikel og gulerødder. Smør gulerødderne med smør. Anret grøntsagerne på et fad, og læg kødet ovenpå.