menu

Tunbøf med fennikel og citron

Tuna belly fennel and lemon

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 500 g bjergsalt
  • Skal fra 2 citroner, fint revet
  • 4x tunbøffer (100 g pr. stk.)
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • 1 hel fennikel
  • Citronsaft
  • Friskkværnet sort peber

Opskrift

Rist koriander- og fennikelfrø i en varm, tør pande, indtil de er velduftende. Tag det af varmen, og tag ½ tsk. af de ristede frø fra til senere brug. Resten af de ristede frø blandes med salt og citronskal.

Opvarm din Furnace, udstyret med teppanyaki-plade.

Drys halvdelen af saltblandingen på den nederste del af teppanyaki-pladen for at skabe en saltbund ca. 1 cm dyb. Lad saltbundens temperatur nå op på 70 °C, og læg tunbøfferne ovenpå. Sørg for at der er et lille mellemrum imellem hvert stykke. Drys den resterende saltblanding ovenpå, så tunbøfferne er helt dækkede. Tilbered i 12 minutter. Kontroller temperaturen i midten af tunbøffen med et stegetermometer. Når kernetemperaturen har nået 45 °C, fjernes bøfferne fra saltblandingen og overskydende salt og frø børstes af. Krydr med citronsaft og pynt med de ristede frø.

Mens tunen grilles, pilles løgene og skæres i 2 mm tynde skiver (skil ikke ringene ad). Kom halvdelen af olivenolien på den øverste del af teppanyaki-pladen, læg løgskiverne på grillen og grill dem til de er gyldne og karamelliserede. Tag løgene af og krydr med salt. Riv fenniklen på et mandolinjern (2 mm) og læg den i en skål. Hæld den resterende olivenolie over og krydr med salt. Læg fennikelskiverne på teppanyaki-pladen og grill dem, til de er møre. Tag dem af grillen og kom dem i skålen sammen med løgene, krydr med lidt citronsaft og friskkværnet sort peber. Server den grillede fennikel og løg sammen med tunfisken.