menu
Tilbage

FURNACE

Home collection cutting meat on mobile preparation kitchen
Tips til tilberedning på FURNACE™ keyboard_arrow_down

Ujævn tilberedning. Brænder i siderne, simrer på midten.keyboard_arrow_down

Det forreste område og siderne kan optimalt bruges som hvilezoner, mens midten er der, hvor varmen er stærkest.

Findes der ekstratilbehør?keyboard_arrow_down

Ja. Du kan få et overblik over tilgængeligt ekstratilbehør her.

Skal jeg grille med åbent eller lukket låg?keyboard_arrow_down

FURNACE og FORCE er designede til at blive brug på begge måder. De er tilstrækkelige kraftige til at grille med åbent låg samt give dig alle fordelene med hurtig opvarmning med lukket låg. Husk at forvarme grillen i ca. 5 minutter (afhængig af vejrforhold), inden grillen tages i brug hver gang.

Læs mere om FURNACE™ keyboard_arrow_down

Hvordan skal jeg opbevare min grill?keyboard_arrow_down

Når grillen ikke benyttes, bør den opbevares på et godt beskyttet sted. For den mest optimale beskyttelse anbefaler vi, at grillen dækkes til med et Everdure by Heston Blumenthal overtræk.

Hvor tit skal grillen rengøres?keyboard_arrow_down

Når grillen er afkølet, er en simpel aftørring alt, hvad der er brug for. Vi anbefaler at rengøre din grill efter hver brug, men undlad at bruge rengøringsmidler med slibende eller ætsende effekt, da dette kan beskadige den beskyttende belægning på ristene og grillen. For at gøre rengøringen lettere er brændkammeret designet med minimale vinkler og samlinger, som kan fange fedt. Du kan også smøre risten med olie før og efter brug for at forhindre at maden hænger fast.

Hvordan rengør jeg mine grillriste?keyboard_arrow_down

Brug vand og sæbe sammen med en svamp / ståluld. Ved genstridigt snavs lægges ristene i blød i en spand med sæbevand, hvorefter de børste rene med en velegnet børste. Bemærk: husk at rengøre langs risten og ikke på tværs af den.

Kan jeg bruge fosforbaseret rengøringsmiddel på mine grillriste?keyboard_arrow_down

Undlad at anvende fosforbaserede rengøringsmidler, da ristene er porcelænsemaljerede støbejernsriste. Porcelænsemalje fremstilles ved at smelte pulveriseret glas til et substrat ved temperaturer på 750 og 850 °C. Pulveret smelter, flyder og hærder derefter til en jævn, holdbar porcelænsbelægning. Hvis dine porcelænsemaljerede riste er meget beskidte, kan du prøve at anvende en bagepulveropløsning på dem. Lav en blanding ved at kombinere 1/2 kop (90 g) bagepulver med 1/4 kop (59 ml) varmt vand. Påfør blandingen på grillristene. Lad det sidde i 20 minutter, og rengør derefter med en blød grillbørste. Sørg for, at du får bagepulveropløsningen helt af, inden grillen anvendes igen, og rengør børsten, når du er færdig. Ristene kan tages af, ligges i blød natten over, hvorefter de skylles/børstes af.

Holder overtrækket min grill tør?keyboard_arrow_down

Vores overtræk er vandtætte og er fremstillet af Slidstærkt 425 gsm UV-beskyttet materiale. Vær opmærksom på, at fugt/kondens kan opstå mellem grill og cover afhængig af klima og placering.

Hvordan rengør jeg under brændere / tænding?keyboard_arrow_down

Varmt sæbevand anbefales. For genstridigt fedt og olie, kan en opvasketablet opløses i varmt vand og bruges til rengøring.

Hvordan griller jeg med lukket låg?keyboard_arrow_down

FURNACE er udstyret med tre brændere og FORCE med to brændere. Teknikken for konventionstilberedning er derfor lidt anderledes, men videnskaben er den samme. Ideen med konventionstilberedning er langsom tilberedning ved lave temperaturer. Når låget er lukket, anbefaler vi, kun at have en brænder tændt ved lav eller medium varme (afhængig af vejret). Placer maden over den slukkede brænder, dette vil generere en 360 grader varm luftgennemstrømning omkring maden, uden risiko for, at det bliver brændt på undersiden (indirekte grillning). Husk aldrig at have brænderne indstillede på høj varme i mere end 5 minutter, hvis du griller med lukket låg. Grillen bliver overophedet.

Hvordan vedligeholder jeg den blanke lakfinish?keyboard_arrow_down

Vi anbefaler at låg og ydersiden af grillen rengøres med en mikrofiberklud inden første ibrugtagning, og regelmæssigt herefter. Grundet den kraftige varme, kan der i sjældne tilfælde, ske ændringer i lakfinishen. For at udbedre dette følges nedenstående anvisninger. Forsøg aldrig at rengøre grillen, mens den er i brug. Lad altid grillen køle af, inden den rengøres. Når grillen er helt kølet af, påføre en smule bilplejemiddel (lakpolering) på toppen af låget. Med en mikrofiberklud poleres låget forsigtigt. Dette vil genskabe den smukke, blanke overflade.

Skal jeg bruge lavasten eller en flammespreder?keyboard_arrow_down

Nej. Grillene har integrerede flammespredere. Dette forhindrer olie og saft i at dryppe direkte ned på brænderen, hvorved risikoen for stikflammer reduceres.

Kan jeg bruge naturgas?keyboard_arrow_down

Nej. Benyt udelukkende flaskegas.

Kan grillplader og riste rengøres i opvaskemaskinen?keyboard_arrow_down

Grillplader og riste til FURNACE og FORCE er porcelænsemaljerede (hvilket hjælper med at holde på varmen, samt mad i at hænge fast på overfladen. Opvaskemiddel til maskinopvask kan nedbryde emaljen over tid. Derfor kan vi ikke anbefale, at grillplader eller riste rengøres i opvaskemaskinen. Brug varmt vand og et ikke-slibende rengøringsmiddel til rengøring af grillplader og riste.

Er det nødvendigt at bruge et overtræk?keyboard_arrow_down

På trods af at FURNACE og FORCE er fremstillede af helstødt aluminium (som ikke ruster), anbefaler vi altid at bruge et Everdure by Heston Blumenthal-overtræk for at beskytte malingen mod solblegning eller UV-skader. Grillen bør aldrig opbevares fugtigt uden overtræk igennem længere tid.

Jeg har set billeder af et rotisseri til Furnace og Force, er dette tilgængelig?keyboard_arrow_down

Ja. Se under ekstratilbehør her på siden.

Hvordan rengør jeg min teppanyaki-plade?keyboard_arrow_down

Fastbrændt mad og fedt skrabes af med en grillbørste. Dette gøres hver gang teppanyaki-pladen har været i brug, for at forhindre ophobning af fastbrændt mad. Sørg for at børste langs kornene, så pladen ikke beskadiges. Vi anbefaler, at pladen smøres med olie efter rengøring, hvilket reducerer fastbrændt mad samt forhindrer rustdannelse.

Forvarmning af Force/Furnacekeyboard_arrow_down

Ved forvarmning bør grillen varmes op til min. 300 – 350 °C med alle brændere indstillet på høj varme. Da varmen spredes, hvis låget står åbent. Derfor anbefaler vi, at låget lukkes med mellemrum. Bemærk temperaturmåleren angiver ikke grillens temperatur, men lufttemperaturen under låget. Når grillen er tilstrækkelig opvarmet, kommes kødet på, låget lukkes i to minutter. Herefter åbnes låget, og maden vendes. Denne proces følges, indtil maden har fået den ønskede tilberedning: rød, medium eller gennemstegt. Hvis der grilles med åbnet låg, anbefaler vi at grille på risten og ikke på grillpladen.

Hvordan laver jeg pizza på Force eller Furnace?keyboard_arrow_down

Placer en pizzasten oven på en grillrist, og indstil brænderne på høj varme. Lad temperaturen stige. Forsigtigt placeres pizzaen på den varme pizzasten, og låget lukkes i 2 minutter. Åbn låget, og kontroller om pizzaen er færdigbagt, om bunden er brun og sprød. Bag lidt længere, hvis nødvendigt. Brug en pizzaspade til at tage pizzaen af pizzastenen.

Skal man bruge grillplader eller grillriste, når man skal grille/stege?keyboard_arrow_down

Stegning gøres bedst på grillristen, idet den muliggør luftcirkulation omkring kødet, og samt at fedtet drypper væk fra kødet. Opvarm grillen i 5 minutter med låget nede. Når grillen har nået en temperatur 180 °C, åbnes låget, og maden placeres på grillristen. Luk låget, og skru ned på lav varme. Bemærk temperaturen i grillen er afhængig af omgivende temperatur og blæst. Juster derfor varmen derefter, og hold øje med maden, så det ikke overtilberedes.

Kan jeg bruge metalredskaber på min grill?keyboard_arrow_down

Manualen anbefaler ikke brugen af metalredskaber, da der er risiko for at ridse overfladen på støbejernsristene. Vær derfor ekstra forsigtig, hvis du anvender metalredskaber. Undlad at skære i kødet eller at skrabe metalredskaber hen over ristene.

Der er rust på indersiden af min Furnace/Force, og det har dannet en hvid støvet overflade. Hvad er det?keyboard_arrow_down

Dette kan opstå, hvis der kommer fugt på indersiden af grillen. Hvis grillen er står på låget åbnet, når den ikke er i brug. Grillen er lavet af metal, og kan rengøres med metal polish.

Oliering af grillristekeyboard_arrow_down

Fjern ristene og rengør dem med varmt vand tilsat et neutralt rengøringsmiddel. Skyl dem grundigt og læg dem tilbage op grillen. Tænd for alle brændere, og luk låget. Lad grillen varme op i 5 minutter. Åbn derefter låget. Smør 50 ml vegetabilsk olie på grillristene. Gentag denne proces, og sørg for at brænderne står på høj varme, så olien brændes helt væk. Luk låget og lad temperaturen nå op på 250 °C. Luk for gassen, åbn låget, og smør lidt mere olie på. Lag grillen køle helt af, hvis der ikke skal tilberedes mad. Husk at lægge overtrak på grillen, når den er helt afkølet.

Montering af riste og plader på Furnacekeyboard_arrow_down

Hvad enten grillriste eller plader placeres til højre eller venstre er helt op til dig. De er designede til at passe på begge sider. Hvis du har/køber en midterplade, skal du sørge for, at denne placeres med fingerhullerne øverst. På denne måde løber der ingen overskydende fedt eller olie gennem de to huller.

Hvorfor har brænderne en meget lille flamme?keyboard_arrow_down

Flammerne har ikke altid samme størrelse, men dette har ingen betydning for effekten på grillen.

Problemløsning FURNACE™ keyboard_arrow_down

Hvad gør jeg, hvis noget er i stykker?keyboard_arrow_down

Kontakt den butik, hvor grillen blev købt.

Mærkaterne på grillens sidebord er ved at falde af. Hvad skal jeg gøre?keyboard_arrow_down

Følg instruktionen i manualen til rengøring af grillens sidebord. På den måde undgås det, at mærkaterne falder af. Sørg for at grillen er kølet helt ned, og benyt derefter varmt vand med et neutralt rengøringsmiddel samt en blød klud. Undlad at skrubbe på mærkaterne.